“..Me ra ne qafe..” ky eshte justifikimi i shqiptarit kur kryen nje akt te dhunshem ndaj dikujt tjeter.

“..Me ra ne qafe..” ky eshte justifikimi i shqiptarit kur kryen nje akt te dhunshem ndaj dikujt tjeter. Filozofia e kesaj thenje qendron tek pabesia. “Me ra ne qafe” do thote: me preu ne bese.
Qafa nuk eshte fyti, pjesa e perparme, por pjesa e prapme. Keshtuqe pabesija konsiderohet si nje goditje nga pas pa pritur e menduar, dhe pabesia tek shqiptaret paguhet me jete. Ndryshe nga Plumbi ne gjoks
apo ne balle qe shqiptaret e kane per krenari, sa qe ekziston edhe shprehja: ku e mori plumbin?
Per keto zakone te vjetra qe trashigohen brez pa brezi tek ne, ngjyroset figura shqiptare si mos njohes te ligjeve dhe zbatues te zakonave te ashpra mesjetare.

Bajroni per kete shkruan: “…shumë të ashpër po kurrë të pabesë, kanë shumë huqe po asnjë poshtërsi”.